logo
Izvēlēties periodu
Meklēt kartē
Izvēlne

Pretinde / Противоядие / Antidote

Pi 30.09.2024 20:30
Kino Splendid Palace

PRETINDE

Antidote

Lielbritānija, 2024, 89 min.

Režisors: Džeimss Džonss 

 

Pretinde: Navaļnijs, Grozeva izmeklēšana turpinās.

«Vai jūs kādreiz esat domājis par to, ka izmeklēsiet sazvērestību ar mērķi nogalināt jūs pašu» Šis jautājums tiek uzdots Alekseja Navaļnija domubiedram, bezbailīgajam žurnālistam Hristo Grozevam.

Pašu skaļāko gadsimta indēšanu liecinieki un upuri jaunajā, aizraujošajā Džeimsa Džonsa dokumentālajā trillerī ,,Pretinde”, kas uzņemts kā oskarotajā filmā ,,Navaļnijs” sāktās izmeklēšanas turpinājums.

,, Pēc vairākiem uzlaušanas mēģinājumiem drošības apsvērumu dēļ filmas materiāli tika glabāti īpašā seifā pazemes bunkurā. Visa filmas tapšanas gaita – tā bija līdz šim nepiedzīvota slepenība,” stāsta Džeimss Džonss.

Tās galvenās personas – bezbailīgais analītiķis Hristo Grozevs, kura izmeklēšana ir filmas pamatā, opozīcijas politiķis Vladimirs Kara-Murza un svarīgie liecinieki: bijušais Krievijas specdienestu darbinieks un zinātnieks, kurš piedalījies indīgu vielu ražošanas programmā.

,,Pulsējošs trilleris, emocionāli rezonējoša filma, kas rada neticamu spriedzi ar saviem šokējoši atklātajiem un tiešajiem jautājumiem,” par filmu rakstīja britu The Guardian.

Filmā-izmeklēšanā ,,Pretinde” Hristo Grozevs izseko to cilvēku likteņus, kuri ir izaicinājuši Putina režīmu, un iegremdē skatītāju gaisotnē, kas atgādina šaušalīgos Džona Lekarē spiegu romānus. Filmas veidotāji arī paši bija spiesti ievērot drošību: izvairījās no publicitātes un atklātības, apsprieda darba momentus ar kodētu ziņojumu palīdzību īpašā lietotnē.

Operējot  tikai un vienīgi ar faktiem un drošām liecībām, režisors fokusējas uz Lubjankas slepeno programmu, kas vērsta uz pašu aktīvāko Krievijas režīma pretinieku likvidēšanu, izmantojot stipras iedarbības indes.

Tā noteikti ir viena no aizraujošākajām un atklātākajām dokumentālajām filmām, kas būs redzama šajā vai jebkurā citā laikā. Intelektuāla, smeldzīga un pat aizkustinoša.

 ,,Pretinde” — tas ir caururbjošs pētījums par drosmi iepretim ienaidnieka pārspēkam, tā ir barga liecība par nezūdošo godīguma un taisnīguma spēku nežēlīgas vardarbības priekšā.

Tiek plānots, ka filmu Rīgas skatītājiem prezentēs britu režisors Džeimss Džonss – divkārtējais Emmy un citu kino balvu ieguvējs. Pirms seansa tiek plānota tiešsaistes tikšanās ar vienu no filmas galvenajiem varoņiem Hristo Grozevu, kura ierašanos Latvijā diemžēl neatbalstīja viņa drošības dienests.

FILMA TIEK DEMONSTRĒTA TIKAI VIENU REIZI 

 

Oriģinālvaloda:  angļu 

Filmas tulkojums tiek nodrošināts JŪSU audio austiņās* latviešu valodā, krievu valodā

*Lai dzirdētu tulkojumu, ir nepieciešami spraudņi, kurus varat saņemt pret 1€ ķīlu. Pēc seansa beigām, atdodot spraudni, saņemsiet 1€ atpakaļ pie izejas no skatītāju  zāles.

Vairāk informācijas: http://balticpearl.lv/

Pasākums Datums / Laiks Norises vieta Cena  
Pretinde / Противоядие / Antidote Pi 30.09.2024 20:30 Kino Splendid Palace 8.77
Pasākums Pretinde / Противоядие / Antidote
Datums / Laiks Pi 30.09.2024 20:30
Norises vieta Kino Splendid Palace
Cena 8.77
Der zināt
Biļešu cenai tiks piemērota apkalpošanas maksa 1.20 € (t.sk.PVN 21%) par katru biļeti.
Biļetēm tiek piemērota Aģenta maksa 9.68% apmērā no katras biļetes cenas!
 
Pasākumu drīkst apmeklēt: no 16+ gadu vecuma
Oriģinālvaloda: angļu
Filmas tulkojums: tiek nodrošināts JŪSU audio austiņās* latviešu valodā un krievu valodā
Bezmaksas ieeja: nav paredzēta
Pasākuma ilgums:  89min
Ieeja pasākumā: 15 min pirms filmas sākuma
 
*Lai dzirdētu tulkojumu, ir nepieciešami spraudņi, kurus varat saņemt pret 1€ ķīlu. Pēc seansa beigām, atdodot spraudni, saņemsiet 1€ atpakaļ pie izejas no skatītāju zāles.

Biļešu izplatītājs darbojas tikai kā starpnieks. Ja pasākums tiek atcelts vai pārcelts, atbildību par iegādāto biļešu kompensēšanu uzņemas pasākuma organizators, nevis biļešu izplatītājs.
Norises vieta
Kino Splendid Palace
Elizabetes iela 61 Rīga Latvija
Organizators
Teātra aģentūra BALTIJAS PĒRLE, biedrība
Krišjāņa Barona iela 25-18, Rīga, LV-1011, Rīga,
Vien. Reģ. Nr.: 40008267525
Pasākums Pretinde / Противоядие / Antidote
Datums / Laiks Pi 30.09.2024 20:30
Norises vieta Kino Splendid Palace
Cena 8.77
Citi datumi Šī organizatora pasākumi Pasākumi šajā norises vietā
Pirkt Zvērs Biezoknī / Зверь В Чаще/ The Beast PopulārsPopulārsZvērs Biezoknī / Зверь В Чаще/ The Beast Kino Splendid Palace, Mazā zāle
Pirkt Džons Galjāno. Kāpums Un Kritums / Джон Гальяно. Взлет И Падение / High and Low. John Galliano PopulārsPopulārsDžons Galjāno. Kāpums Un Kritums / Джон Гальяно. Взлет И Падение / High and Low. John Galliano Kino Splendid Palace
Pirkt Tas Neesmu Es / Это Не Я / It's Not Me PopulārsPopulārsTas Neesmu Es / Это Не Я / It's Not Me Kino Splendid Palace
Pirkt Natašas Deja / Танец Наташи / Natashas Dance PopulārsPopulārsNatašas Deja / Танец Наташи / Natashas Dance Kino Splendid Palace
Pēc ievadītās informācijas nekas nav atrasts
Loading...
Atjaunot