logo
Izvēlēties periodu
Meklēt kartē
Izvēlne

DakhaBrakha

Tr 27.11.2024 20:00
Palladium Rīga
DakhaBrakha ir pasaules mūzikas kvartets no Kijevas, Ukrainas. Atspoguļojot skaņas un dvēseles pamatelementus, ukraiņu «etniskā haosa» grupa DakhaBrakha rada negaidītas jaunas mūzikas pasauli.

Nosaukums DakhaBrakha ir oriģināls, izcils un autentisks vienlaikus. Tas nozīmē "dot/ņemt" senajā ukraiņu valodā.
DakhaBrakha 2004. gadā Kijevas Laikmetīgās mākslas centrā «DAKH» radīja avangarda teātra režisors Vladislavs Troickis. Teātra darbs atstājis savas pēdas grupas izrādēs — viņu izrādes nekad nav iestudētas bez ainaviskiem efektiem.
Eksperimentējot ar ukraiņu tautas mūziku, grupa savā mūzikā ir pievienojusi apkārtējās pasaules ritmus, tādējādi radot spilgtu, unikālu un neaizmirstamu DakhaBrakha tēlu. Tas palīdzēs atvērt ukraiņu melodiju potenciālu un ienest to Ukrainas un pārējās pasaules jaunākās paaudzes sirdīs un apziņā.
Kvarteta apbrīnojami spēcīgais un bezkompromisa vokālais diapazons, ko pavada dažādu valstu tradicionālie instrumenti, rada ukraiņu kultūrā sakņotu transnacionālu skanējumu.
Ukraiņu folkloras un teātra krustcelēs viņu muzikālais spektrs ir intīms, pēc tam nemierīgs, iepludinot mūsdienu sakņu un ritmu dziļumus, iedvesmojot "kultūras un mākslas atbrīvošanos".
DakhaBrakha ir koncertējusi un uzstājusies, kā arī piedalījusies daudzos starptautiskos festivālos Ukrainā, Francijā, Lielbritānijā, Īrijā, Austrijā, Slovēnijā, Nīderlandē, Beļģijā, Čehijā, Slovākijā, Rumānijā, Itālijā, Spaine, Portugālē, Grieķijā, Vācijā, Somijā. , Dānija, Zviedrija, Norvēģija, Baltkrievija, Gruzija, Ungārija, Polija, Ķīna, Austrālija, ASV, Kanāda, Kolumbija, Jaunzēlande, Brazīlija.
DakhaBrakha ir kopīgs projekts ar šādiem mūziķiem: Port Mone (By), Kimmo Pohjonen Cluster (Fi), Karls Frierson (DePhazz) (Ge), Stīvs Kūnijs (IRL), Inna Zhelannaya (Ru), Kievbass (UA), Djam ( UA-Irāna), Deivids Ingibarjans (Hu).
2010.gada martā DakhaBrakha ieguva vienu no prestižākajām S.Kuriohina vārdā nosauktajām Grand Prix balvām laikmetīgās mākslas jomā un vēlreiz apliecināja tās aktualitāti. 2011. gada martā DakhaBrakha kļuva par Austrālijas Vomadelaidas atklājumu.
Šī gada 16. janvārī DakhaBrakha iekļuva fināla konkursā Ševčenko Nacionālās balvas kategorijā «Muzikālā māksla» un jau 27. februārī kļuva par 2020. gada balvas laureātiem. Turklāt šogad 27. martā grupa nāca klajā ar jaunu albumu «Alambari » – kas ierakstīts 2019. gada rudenī Brazīlijā «Gargolandia» studijā un ir ceturtais DakhaBrakha mūzikas albums.

Vairāk informācijas: https://dakhabrakhatour.com/dakhabrakha-in-riga/hall/

Pasākums Datums / Laiks Norises vieta Cena  
DakhaBrakha Tr 27.11.2024 20:00 Palladium Rīga 30.00
Pasākums DakhaBrakha
Datums / Laiks Tr 27.11.2024 20:00
Norises vieta Palladium Rīga
Cena 30.00
Der zināt
Biļešu cenai tiks piemērota apkalpošanas maksa 1.20 € (t.sk.PVN 21%) par katru biļeti.
 
Pasākumu drīkst apmeklēt: nav vecuma ierobežojuma
Pasākuma valoda: angļu, ukraiņu
Bezmaksas ieeja: līdz 10 gadu vecumam
Pasākuma ilgums: ~2h
Ieeja pasākumā: no plkst. 18:00
Vieta invalīdam ratiņkrēslā: ir
Atlaide invalīdam ratiņkrēslā: ir

Biļešu izplatītājs darbojas tikai kā starpnieks. Ja pasākums tiek atcelts vai pārcelts, atbildību par iegādāto biļešu kompensēšanu uzņemas pasākuma organizators, nevis biļešu izplatītājs.
Norises vieta
Palladium Rīga
Marijas iela 21 (Ieeja no Pērses ielas) Rīga Latvija
Organizators
ALFL booking OÜ
Tartu mnt 67/1-13b, Tallinn, 10115, Kesklinna linnaosa,
Vien. Reģ. Nr.: 16692402
Pasākums DakhaBrakha
Datums / Laiks Tr 27.11.2024 20:00
Norises vieta Palladium Rīga
Cena 30.00
Pasākumi šajā norises vietā
Pirkt Branford Marsalis & Latvian Radio Big Band Branford Marsalis & Latvian Radio Big Band Palladium Rīga
Pirkt Molchat Doma Molchat Doma Palladium Rīga
Pirkt Elderbrook Elderbrook Palladium Rīga
Pirkt Camouflage - 'Rewind To The Future And Goodbye' tour PopulārsPopulārsCamouflage - 'Rewind To The Future And Goodbye' tour Palladium Rīga
Pēc ievadītās informācijas nekas nav atrasts
Loading...
Atjaunot